دوره های تخصصی معماری داخلی

معماری داخلی آفرینش فضاست، فضایی که در عین زیبا و خاطره انگیز بودن ، عملگر و کارآمد نیز باشد. در واقع طراح با تنیدن اصول فنی و تخصصی معماری داخلی با حس زیبایی شناسی، فضایی را طراحی می کند که بیانگر هویت، نیاز، درک و خواسته های مخاطبش است. دکوراسیون داخلی حلقه اتصال بین دو علم معماری و طراحی داخلی است . این رشته از یک طرف مانند علم معماری با ساختمان و اجزا و عناصر تشکیل دهنده آن  ارتباط دارد و از طرف دیگر همانند طراحی داخلی بر فضاهای داخلی تمرکز می کند.
علم معماری با مسائلی با مقیاس کلان شهری در ارتباط است ، در واقع معماری داخلی برقراری تعادل بین هنر و علم طراحی فضای داخلی با استفاده از تمام عناصر ساخت می باشد و نتیجه آن ارتباط انسان با جهان اطراف خود است . معمار داخلی علاوه بر داشتن دانش کافی در زمینه معماری، به تحلیل و بررسی حس دریافتی از فضاهای معمارانه می‌پردازد به نحوی که حس تعلق و یکپارچگی را در فضا ایجاد می نماید و به بیان دیگر به معماری فضا از دیدگاه ساکنان یا استفاده کنندگان از آن می‌پردازد .
حرفه معماری داخلی به طراحانی نیاز دارد که به مسائلی که در فضای داخلی بر وضعیت سکونت افراد تأثیر می گذارد، بیشتر توجه می کنند، مواردی مانند مصالح ساختمانی، تجهیزات الکترونیکی، لوله کشی ها، وسایل روشنایی، تهویه و استفاده هوشمند از فضا بایستی در نظر گرفته شوند.





ویترویوس در قدیمی ترین کتاب معماری موجود ( ده کتاب معماری ) ویژگی های معمار را چنین بیان می کند :  معمار باید به علوم و معارف گوناگون آراسته باشد. چون با قوه تمییز اوست که تمامی آثار دیگر صفرها به محک در می آید. معرفت معمار فرزند علم و عمل است. عمل ، ممارست مداوم و منظم در کار است ، یعنی کاردستی با انواع مصالح، طبق یک نقشه ؛ و عمل، قدرت بیان و نمایش چابک دستی معمار است طبق اصول تناسبات تفکیک فضاهای داخلی بنا به کاربری مسکونی، اداری، تجاری، خدماتی، نمایشگاهی و موارد مشابهی که غالباً تفکیک ریز فضاهایشان با استفاده از مولفه کف، سقف و دیوارها صورت می پذیرد. درحوزه ی عمل رشته معماری داخلی است. حتی نوسازی ساختمان های نسبتاً قدیمی ( البته آنهایی که جز میراث معماری به حساب می آیند) بر عهده این رشته قرار می گیرد.


طراحی داخلی تجاری
اواسط تا اواخر قرن نوزدهم، دوران رشد چشمگیر خدمات طراحی داخلی محسوب می‌شود. شرکت‌های بزرگ مبلمانسازی پا در عرصه‌ی گسترش و گشایش شعبه‌های متعدد گذاشتند و سبک‌های متنوعی برای مبله کردن کامل خانه‌ها ارائه می‌دادند. این نوع طراحی تجاری مبلمان، از اواسط قرن تا سال 1914 در تسخیر افراد آماتور و طراحان قرار داشت. این طراحی، راه را برای ظهور طراحی داخلی حرفه‌ای در قرن بیستم باز کرد.
در دهه‌های ۱۸۵۰ و ۱۸۶۰، مبل‌سازها به گسترش کارهای تجاری خود پرداختند و محصولات خود را در معرض دید عموم مردم گذاشتند. در راستای رشد تقاضا برای کار پیمانی روی پروژه‌های طراحی داخلی مانند کافه‌ها، هتل‌ها، اداره‌ها و ساختمان‌های عمومی، این تجارت بزرگ‌تر و پیچیده‌تر شد؛ تولیدکننده‌ها به استخدام سازنده‌ها، نجارها، گچ کارها، طراحان پارچه، هنرمندان، طراحان مبلمان، مهندسین و افراد فنی پرداختند. شرکت‌ها برای جلب‌توجه قشر متوسط جامعه، کاتالوگ‌های خود را منتشر و توزیع کردند.
فروشگاه‌ها نیز افزایش یافتند؛  مبلمان را به‌صورت مدل‌های مختلف داخل فضای فروشگاه‌ها می‌چیدند. یکی از ابزار اصلی تبلیغ، برپایی شوروم در نمایشگاه‌های ملی و بین‌المللی بود. در بین پیشگامان این تجارت می‌توانیم از شرکت‌های وارینگ اند گیلو، جیمز شولبرد، مینتونز و هولند اند سانز نام ببریم. تولیدکننده‌های مبلمان باکیفیت، نقش مهمی در آگاهی طبقه متوسط جامعه ایفا کردند و محصولات آن‌ها پا در بیشتر ساختمان‌های مهم بریتانیایی گذاشتند.
بعد از جنگ‌های داخلی آمریکا، این نوع شرکت‌ها در آمریکا ظهور کردند. برادران آلمانی هرتر، اولین شرکت مبلمان سازی و دکوراسیون داخلی را در آمریکا تأسیس کردند. برادران هرتر در کنار دفتر طراحی، کارگاه کابینت سازی و کارگاه مبلمان سازی، کار خود را در شاخه‌های دیگر طراحی داخلی مثل پنل‌های دکوری، دکوراسیون سقف و دیوارها، کف‌پوش‌های طرح دار، فرش‌ها و پرده‌ها گسترش دادند.



گرایش ها و تخصص های طراحی داخلی

طراحی داخلی ساختمان مسکونی
طراحی مسکونی، طراحی داخلی ساختمان‌های خصوصی است. همان‌گونه که این طراحی خیلی تخصصی است باید خواسته‌ها و نیازهای افراد را نیز در نظر داشته باشد. طراح ممکن است از مرحله نقشه کشی اولیه یا بازسازی یک ساختمان روی پروژه کار کند. این پروژه‌ای پیچیده است که ماه‌ها زمان می‌برد تا فضای رویایی مشتری را خلق کند.

طراحی داخلی ساختمان تجاری

طراحی تجاری، زیرشاخه‌های تخصصی زیادی دارد:

جزئی‌فروشی: شامل پاساژها، مراکز خرید، مجتمع‌های تجاری، فروشگاه‌های تخصصی و شوروم ها می‌باشد.
برندهای دیداری و فضایی: در این گرایش از فضا به عنوان یک رسانه استفاده می‌شود که یک برند خاص را معرفی می‌کند.
شرکتی: طراحی اداری برای هر نوع تجارتی از جمله بانک‌ها.
بهداشتی: طراحی بیمارستان‌ها، امکانات کمک‌کننده به زندگی، مطب پزشک، مطب دندان‌پزشکی، امکانات روان‌کاوی، آزمایشگاه‌ها و امکانات پزشکی تخصصی.
مراکز تفریحی: شامل هتل‌ها، تفریحگاه‌ها، کشتی‌های تفریحی، کافه‌ها، کازینوها، کلاب های شبانه، سینماها، سالن‌های موسیقی و کنسرت، خانه‌های اپرا، زمین‌های ورزشی، رستوران‌ها، باشگاه‌ها، کلاب های سلامتی، سوناها و...
موسسه‌ای: ادارات دولتی، موسسه‌های مالی مثل بانک و واحدهای اعتباری، مدارس و دانشگاه‌ها، مراکز مذهبی و...
صنعتی: کارخانه‌ها و مراکز صادرات و واردات.
نمایشگاه: شامل موزه‌ها، گالری‌ها، سالن‌های نمایشگاه، شوروم و گالری نمایشگاه.
حمل و نقل و ترافیک: ایستگاه اتوبوس، ایستگاه مترو، فرودگاه، اسکله و...
ورزشی: شامل باشگاه‌ها، استادیوم‌ها، استخر، سالن بسکتبال و...
تدریس: شامل آموزش در یک موسسه خصوصی که کلاس های طراحی داخلی را تشکیل می‌دهد.



سایر گرایشات

دیگر گرایش‌ها شامل طراحی پارک‌های تفریحی، موزه و نمایشگاه، طراحی رویدادها مانند جشن‌ها، مراسم عروسی، مهمانی‌ها، همایش‌ها و کنسرت‌ها، طراحی صحنه، طراحی سالن سینما یا تئاتر، طراحی سن و طراحی فیلم و تلویزیون می‌باشند. در ورای این‌ها، طراحان داخلی بخصوص فارغ‌التحصیلان دانشگاه می‌توانند به‌صورت تخصصی در زمینه طراحی مراکز بهداشتی، مراکز سن شناسی، تسهیلات آموزشی و دیگر زمینه‌هایی بپردازند که به دانش تخصصی نیاز دارند. بعضی از برنامه‌های تحصیلی در راستای تربیت طراحان در این موارد یا زمینه‌های دیگر است. برای مثال در دانشگاه‌های کرونل و فلوریدا امکان تحصیل در رشته‌های محیط‌زیست و رفتارشناسی وجود دارد. مثلاً در دانشگاه فلوریدا، دانشجویان می‌توانند در رشته طراحی جامعه بازنشستگان تحصیل کنند.
 
آیا دکوراسیون داخلی هنری پرمشتری است ؟
در دنیای امروز بخش عمده زندگی افراد در فضاهای بسته و داخلی سپری می شود. اگرچه همه ما زمانهایی را برای تفریح و هواخوری و گریز از محیطهای بسته در فضای آزاد می گذرانیم ، اما همین نشاط ناشی از جدایی از محیط بسته ، خود نشانگر کثرت اوقاتی است که در اتاق‌ها می گذرانیم . به همین سبب دکوراسیون داخلی با کیفیت مناسب ، بهترین روش برای بهبود وضعیت حرفه ای ، تحصیلی و زندگی‌مان می‌باشد.
تعداد دکوراتورهای داخلی در سطح جامعه بسیار بیشتر از آن است که عامه مردم تصور می‌کنند . اگرچه شاید شاغلین این حرفه به شهرت طراحان مد و یا هنرمندان دیگر رشته‌ها نباشند ، اما با این وجود بسیاری از دکوراتورهای داخلی از این حرفه درآمد بسیار بالایی کسب می‌کنند.




موسسه آموزش عالی آزاد کیمیا، با برگزاری دوره های تخصصی ویژه معماری داخلی  در قالب کلاس های حضوری و غیرحضوری vip طی 15 سال اخیر و بالغ بر 4500 داوطلب برترین موسسه ارائه دهنده خدمات آموزشی این دوره ها در کشور می باشد.
به آندسته از داوطلبینی که دوره ها را با موفقیت سپری می کنند، در انتها و پس از انجام پروژه جامع پایان دوره، گواهینامه پایان دوره آموزش عالی آزاد از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اعطا می گردد، که مورد تایید سازمان ها و ادارجات در داخل کشور و همچنین قابل ترجمه رسمی در قوه قضائیه و وزارت امورخارجه می باشد.



 ثبت نام اینترنتی دوره های آموزشی




.


 

توسط : admin | تاریخ : 1400/02/06 | نظرات